Gala tanarului iesean 2018

Noi ne-am înscris! Veniți să ne susțineți!

Pe 10 decembrie, ora 18 se va organiza Gala Tânărului Ieșean pentru ONGT-urile ieșene la HOTEL SPORT (langa Sala Sportului). La eveniment se pot înscrie, în perioada 19 noiembrie – 6 decembrie 2018, organizații neguvernamentale cu sediul în județul Iași și grupuri informale, care au desfășurat proiecte cu impact pentru tineri în județul Iași. Formularele înscrise după data de 6 Decembrie 2018 nu vor intra în competiţie.

Se vor premia:
– Voluntarul/voluntarii Anului 2018 (14 – 35 de ani)
– Proiectul anului 2018 pe următoarele categorii:
– Cultură și educație non-formală
– Sănătate, sport și recreere
– Participare și voluntariat
– Muncă și antreprenoriat

-ONG-ul anului 2018
– Keep on going

Condiții de participare:

Pentru înscriere, candidații trebuie să completeze formularul online și să trimită fotografii la adresa djstiasit@gmail.com până în 6 Decembrie 2018.

fotografii din proiect (+opțional: linkuri către materiale audio și video).

Criterii de eligibilitate:

În cadrul galei, juriul va acorda punctaj doar proiectelor, organizațiilor și persoanelor înscrise în competiție. Astfel, se vor acorda premii separate pentru fiecare categorie.

Candidatul trebuie să fie o organizație neguvernamentală sau grup informal care a desfășurat proiecte cu impact pentru tineri.
Sediul candidatului trebuiesă fie în Iași.
Proiectul nominalizat trebuie să se fi desfășurat în județul Iasi.
Proiectele propuse spre jurizare trebuie să fie implementate în anul 2018 (1 ianuarie2018 – 1 decembrie 2018).
Proiectul depus trebuie să fie proiect propriu al candidatului.
Se jurizează doar activitatea desfașurată în anul 2018 la categoriile: voluntarul anului și ONG-ul anului.
O organizație/grup informal poate să depună un singur proiect la o categorie și fiecare ONG/grup informal poate să nominalizeze câte un singur candidat la fiecare categorie.
Nominalizarea respectă formularul standard şi are ataşate toate documentele solicitate.
Prin completarea formularelor de înscriere vă dați acceptul ca identitatea nominalizaţilor să fie făcută publică;

Juriul

Formularele de candidatură vor fi analizate și punctate de către un juriu specializat, în funcție de criterile de jurizare prezentate în regulamentul de față.

Criterii de jurizare

În cadrul procesului de jurizare, se va ține cont de următoarele criterii:

ONG-ulanului

Numărul de voluntari tineri implicaţi în proiectele proprii;
Numărul de beneficiari tineri ai proiectelor implementate;
Implicarea tinerilor în activități și competențele dobândite;
Impactul organizației în dezvoltarea tinerilor voluntari sau beneficiari;
Anexe: fotografii din activităţile de voluntariat ale organizaţiei

Voluntarul anului

Numărul de ore de voluntariat;
Activitatea de voluntariat;
Rezultatele activităţii de voluntariat (rezultate clare, dacă există posibilitatea descrierii impactului activităţilor voluntarului);
Experienţa de voluntariat peanul 2018;
Anexe: existenţa unei fotografii tip portret şi fotografii din activitatea voluntarului, în format jpg.

Proiectul anului

Nevoia căreia răspunde proiectul nominalizat;
Obiectivele și relevanța acestora în raport cu nevoia și secțiunea aleasă;
Relevanța activităților și metodelor în raport cu obiectivele;
Schimbările generate de proiect (rezultatele și impactul);
Implicarea tinerilor în cadrul proiectului nominalizat și elementele de învățare pentru tineri;
Elementele de noutate și inovare

Premiile vor fi acordate pe baza criteriilor de jurizare expuse mai sus. Fiecare candidatură va fi punctată de cel puțin doi membrii ai juriului.
În plus, în cadrul galei, DJST IAȘI va acorda premiul “Keep on going” pentru cea mai de impact poveste de voluntariat, la nivel personal.

Sursa informațiilor: DJST Iași

Fericirea din cutia de pantofi