FOLK’N’IAȘI este un proiect cultural organizat de către ASOCIAȚIA TINERILOR IEȘENI împreună cu alte ONG-uri ieșene și finanțat de către CONSILIUL JUDEȚEAN IAȘI conform prevederilor legii nr. 305/2005.

Ediția 2014 s-a desfășurat în perioada iunie – septembrie și s-a adresat elevilor și studenților din centrul universitar Iași având drept scop dezvoltarea de noi căi de promovare a tinerilor artiști de muzică folk.

În cadrul proiectului, în luna iulie, a fost organizată o tabără de creație artistică. În această tabără, 25 de tineri artiști au fost formați de către doi traineri cu experiență în vederea stimulării și dezvoltării abilităților necesare creării compoziției artistice (lirice și muzicale). După finalizarea taberei de creație tinerii folkiști au avut posibilitatea de a înregistra cele mai bune 10 compoziții folkîn cadrul unui studio profesionist. De asemenea, pentru cele 10 compoziții selectate s-au filmat și 10 clipuri video de promovare.

La finalul proiectului, toți cei 25 de tineri folk-iști ieșeni participanți la tabăra de creație au susținut un concert cu public la Casa de Cultură a Studenților din Iași. După desfășurarea spectacolului voluntarii organizației au distribuit gratuit CD-uri cu compozițiile artistice ale tinerilor folk-iști.