VREAU O ȚARA CA AFARĂ 2011

Proiectul “VREAU O ȚARA CA AFARĂ” este o inițiativă a tinerilor din Asociația Tinerilor Ieseni, și se adresează tinerilor proveniți din organizații nonguvernamentale, din mediul rural, și tinerilor cu dizabilități de comunicare. Temele abordate în proiect sunt mediul și educația prin sport și activități în aer liber, care vor fi atinse prin 4 activități mari: instruirea a 100 de tineri despre colectarea selectivă a deșeurilor din organizațiile nonguvernamentale, care se va desfășura în sediile asociațiilor partenere, colectarea selectivă în masivul Rarău cu 40 de voluntari timp de 8 zile în luna iulie 2011, informarea a 1.000 de tineri din liceele si universitățile iesene despre colectarea selectivă în perioada septembrie – octombrie 2011, ecologizarea “Rezervației Complexe Dealul Repedea Iași” în luna octombrie 2011. Proiectul se va incheia pe 13 noiembrie cu o expoziție foto și un spectacol de final, unde va fi prezentat filmul documentar „VREAU O ȚARĂ CA AFARĂ”https://www.youtube.com/watch?v=tF-LTVluPUY.

O importanță deosebită este acordată comunicării tinerilor cu persoanele cu dificultăți și persoanelor provenite din mediul rural, comunicare care se va realiza și dezvolta odată cu participarea tinerilor la traininguri și acțiunile de ecologizare din Rarău și  “Rezervația Complexă Dealul Repedea Iași”

Mai multe detalii pe https://vreauotara.wordpress.com/

VREAU O ȚARA CA AFARĂ 2012

The project „VREAU O TARA CA AFARA 2012” is a sequal to the project with the same name , deployed in 2011, and is an initiative made by the young people from the Yassy Youth Association, and is designed for students from nongovernmental organizations, young people from the countryside and young people with communication disabilities (deaf). The main themes of the project are ways of preserving nature and education trough sport and outdoor activities, themes that will be achieved through 3 major activities:

1. “ECOLOGIZARE PE RARAU” – activity in which we will try to achieve the greening of the Rarau mountain with the help of 30 young people
    2. “REPEDEA CURATA” – greening of the Repedea Hill Natural Reserve Yassy, with the help of 300 young people from the other organizations in Iasi

The project is going to start on the 1st of may and will end on the 1st of january 2013 with the final evaluation of the project.
Name translations:
„I want a country like abroad 2012” – „VREAU O TARA CA AFARA 2012”
„Repedea Hill Natural Reserve Yassy” – „Rezervatia Complexa Dealul Repedea Iasi”
“ECOLOGIZARE PE RARAU” – “GREENING IN RARAU”
“REPEDEA CURATA” – “CLEAN REPEDEA”

Details: https://vreauotaracaafara2012.wordpress.com